W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę – z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na organizm.
Zakup na tej stronie jako produkt uzupełniający lub samodzielnie na stronie PSM Sp. z o.o..
Autorka – magister farmacji, dietetyk, z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi w hepatologii i dermatologii, specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry, opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
Czy wiesz, że Proskin LF® to ponad 40 bioaktywnych składników i dlatego działa wielokierunkowo?
Czy wiesz, że spożywanie kobylego mleka korzystnie wpływa na wygląd i stan skóry u chorych na łuszczycę?
Tylko ciągła i KOMPLEKSOWA pielęgnacja skóry może przynieść ulgę chorym na łuszczycę.
Preparat Proskin LF został odznaczony w konkursie Złota Pieczęć Natury – Nutrikosmetyk 2011.
Objawy suchości i swędzenia z czasem zaczęły ustępować
Piotr z Sosnowca
Czy masz świadomość, że odpowiednia dieta zwiększa skuteczność leczenia chorób skóry?
Jeżeli chcesz się podzielić z innymi swoją opinią na temat Proskin LF® lub innych produktów firmy PSM Sp. z o.o. prosimy o przesyłanie do nas komentarzy.
Żadna opinia ani cenna uwaga nie zostanie przez nas zignorowana.